Forumlar
Hipogonadizm :: Forumlar :: Erkeklerde Hipogonadotropik Hipogonadizm Konulari :: Erkeklerde Hipogonadotropik Hipogonadizm
 
<< Önceki konu | Sonraki konu >>
SORULARI BURADA SOR, (Lütfen sorularınızı burada sorun. Yeni konu başlıkları silinecektir)
Sayfaya git  1 2 3 ... 298 299 300
Moderatörler: Sustanon, supermen, Emka, engineer
Yazar Mesaj
testogel
09.10.2021 saat: 16:39
Kayıtlı Üye #31
Kayıt tarihi: 02.08.2012 saat: 23:01

Konum: .ankara
Mesaj sayısı: 23
Teşekkür etti 4 zaman içinde 3 gönderi
fringe alıntı ...

testogel alıntı ...

fringe alıntı ...

2.5 yıldır sustanonla tedavi oluyorum. Benim doktora ovitrille vb. İlaçlara ne zaman başlayacağız dediğimde, sorusuna karşılık evlilik düşünmediğimi söyleyince, ovitrille ilacını kadınlar için olduğundan ilacı sgk karşılamadığını hem maddi olarak külfet olur, hemde hafta da 2 kere iğne olmak seni yorar deyip sustanona devam edeceğiz diyor. Arkadaşlar sizler ne diyorsunuz doktor yorumuna.

Yok hocam yanlış söylemiş doktorun.endokronoloji veya androloji bölümüne gidip derdinizi anlatırsanız rapor çıkartılır SGK karşılar ovitrelleyi.bence ovitrelle kullanmak sustanondan daha az yorucu insülin gibi hazır şırınga göbeğe vurursunuz.hem uzun süre sustanon kullanmak testislere zarar.gideceğiniz doktora evleniyorum üreme tedavisine geçmek istiyorum deyin


Hocam muayene olduğum doktor endokrinoloji bölümünde prof. dr.
Konuşma esnasından uzun süreli kullanımda sustanon testislere zarar veriyormuş demem üzerine yok öyle bir şey deyip kestirip attı. Bu site 9 sene önce açılmış olarak gözüküyor. O zamandan bu zamana kadar uzun süreli sustanon tedavisi görüp, daha sonra evlenecekler için geçilecek tedaviye geçmiş olup testisleri zarar gören var mı arkadaşlar. Zarar verdiğine dair bir bilimsel makale vb. yazılar var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Hocam endokronoloji olabilir ama bizim hastalıkla fazla ilgisi olmayabilir şöyle düşün 99 tane şeker tansiyon triod hastası varsa 1 tane bizim hastalıktan olduğunu.sustanonu uzun süre kullanmak zarar vermese bile siz evlenmeyi çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız mecbur tedavi değişecek.çocuk tedavisinde uzun süreler isteyen bi tedavi ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi.hem testislerinizi test etmiş olacaksınız testesteronu kendi vücüdünüz üretecek bundan güzel bişey varmı.çocuk düşünmüyorsanız tabiki sustanon ile devam edebilirsiniz yalnız imkanınız varsa nebidoyu öneririm.
En Üst
Sustanon
30.10.2021 saat: 14:28
Sustanon

Kayıtlı Üye #1
Kayıt tarihi: 30.07.2012 saat: 14:38

Konum: istanbul
Mesaj sayısı: 1117
Teşekkür etti 562 zaman içinde 302 gönderi
fringe alıntı ...

testogel alıntı ...

fringe alıntı ...

2.5 yıldır sustanonla tedavi oluyorum. Benim doktora ovitrille vb. İlaçlara ne zaman başlayacağız dediğimde, sorusuna karşılık evlilik düşünmediğimi söyleyince, ovitrille ilacını kadınlar için olduğundan ilacı sgk karşılamadığını hem maddi olarak külfet olur, hemde hafta da 2 kere iğne olmak seni yorar deyip sustanona devam edeceğiz diyor. Arkadaşlar sizler ne diyorsunuz doktor yorumuna.

Yok hocam yanlış söylemiş doktorun.endokronoloji veya androloji bölümüne gidip derdinizi anlatırsanız rapor çıkartılır SGK karşılar ovitrelleyi.bence ovitrelle kullanmak sustanondan daha az yorucu insülin gibi hazır şırınga göbeğe vurursunuz.hem uzun süre sustanon kullanmak testislere zarar.gideceğiniz doktora evleniyorum üreme tedavisine geçmek istiyorum deyin


Hocam muayene olduğum doktor endokrinoloji bölümünde prof. dr.
Konuşma esnasından uzun süreli kullanımda sustanon testislere zarar veriyormuş demem üzerine yok öyle bir şey deyip kestirip attı. Bu site 9 sene önce açılmış olarak gözüküyor. O zamandan bu zamana kadar uzun süreli sustanon tedavisi görüp, daha sonra evlenecekler için geçilecek tedaviye geçmiş olup testisleri zarar gören var mı arkadaşlar. Zarar verdiğine dair bir bilimsel makale vb. yazılar var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

En basitinden sustanon kullandığın için testis leyding hücreleri gelişmez. Ovitrelle ile gelişim olur ve vücut kendi hormonlarini üretir.
En Üst
intwine
09.11.2021 saat: 16:35
Kayıtlı Üye #1959
Kayıt tarihi: 07.11.2021 saat: 08:22

Mesaj sayısı: 1
Teşekkür etti 0 zaman içinde 0 gönderi
2 sene önce osteoporoz tanısı aldım, nedenleri araştırıldı ve düşük fsh, normal lh ve düşük testosteron değerlerim olduğu anlaşıldı. Hem fhs hem testosteron normal sınırım biraz altındaydı yani testosteron 2.5 ve fsh 1.5 civarındaydı, sperm analizi iki kere yaptırdım ve ikisinde de hiçbir sorun çıkmadı, testislerimde de sıkıntı çıkmadı, hipofizimde de çok küçük 1mm adenom çıktı. Bana 1 sene testosteron yani sustanon önerdiler ama yakın zamanda evlenmeye niyetim olduğu için başlamadım, nihayet bir doktor buldum ve bana ovitrelle raporu yazdı. 1 aydır haftada bir olmak üzere ovitrelle vuruyorum, bu hafta içi dahiliyeye başka bir sorun için gittiğimde hormonlar için de test istedim ve sonucunda testosteron değerim 10, normal referans aralığının maksimum değeri 8.5tu, serbest testosteron 105 çıktı yani normal değerin de üstünde çıktı, iğneden önce 1.5 civarlarında gezen fsh değerim 0.11 çıktı, aynı şekilde lh da sıfıra yakın çıktı. Normalde kontrolüm ocak ayında, bu değerlerden endişelenip kontrole erken gitmeli miyim? Bu yüksek testosteron kısa süre içerisinde yani konrtole gitmeden önce karaciğerde kitle veya göğüs büyümesi yapar mı? Semen analizim normaldi, ona zararı olmuş mudur?

[ Düzenlendi 09.11.2021 saat: 16:39 ]
En Üst
Sustanon
10.11.2021 saat: 19:07
Sustanon

Kayıtlı Üye #1
Kayıt tarihi: 30.07.2012 saat: 14:38

Konum: istanbul
Mesaj sayısı: 1117
Teşekkür etti 562 zaman içinde 302 gönderi
intwine alıntı ...

2 sene önce osteoporoz tanısı aldım, nedenleri araştırıldı ve düşük fsh, normal lh ve düşük testosteron değerlerim olduğu anlaşıldı. Hem fhs hem testosteron normal sınırım biraz altındaydı yani testosteron 2.5 ve fsh 1.5 civarındaydı, sperm analizi iki kere yaptırdım ve ikisinde de hiçbir sorun çıkmadı, testislerimde de sıkıntı çıkmadı, hipofizimde de çok küçük 1mm adenom çıktı. Bana 1 sene testosteron yani sustanon önerdiler ama yakın zamanda evlenmeye niyetim olduğu için başlamadım, nihayet bir doktor buldum ve bana ovitrelle raporu yazdı. 1 aydır haftada bir olmak üzere ovitrelle vuruyorum, bu hafta içi dahiliyeye başka bir sorun için gittiğimde hormonlar için de test istedim ve sonucunda testosteron değerim 10, normal referans aralığının maksimum değeri 8.5tu, serbest testosteron 105 çıktı yani normal değerin de üstünde çıktı, iğneden önce 1.5 civarlarında gezen fsh değerim 0.11 çıktı, aynı şekilde lh da sıfıra yakın çıktı. Normalde kontrolüm ocak ayında, bu değerlerden endişelenip kontrole erken gitmeli miyim? Bu yüksek testosteron kısa süre içerisinde yani konrtole gitmeden önce karaciğerde kitle veya göğüs büyümesi yapar mı? Semen analizim normaldi, ona zararı olmuş mudur?

Doktorunuzun doz ayarlaması yapması için kontrol tarihinden önce gidip muayene olmanızı öneririm. Dokturunuz durumu değerlendirip size bilgi verecektir. Yüksek testosteron zamanla göğüs büyümesi yapabilir.
En Üst
HAYDAR
19.11.2021 saat: 21:21
Kayıtlı Üye #10
Kayıt tarihi: 31.07.2012 saat: 21:29

Konum: MANİSA
Mesaj sayısı: 126
Teşekkür etti 42 zaman içinde 20 gönderi
Merhaba tedavi olup çocuk sahibi olan arkadaşlarımdan çocuklarında aynı rahatsızlığı farkeden veya bununla ilgili bilgisi olan varmıdır.
En Üst
burak
28.12.2021 saat: 17:52
Kayıtlı Üye #3
Kayıt tarihi: 31.07.2012 saat: 16:28

Mesaj sayısı: 45
Teşekkür etti 8 zaman içinde 5 gönderi
merhaba arkadaşlar.uzun zamandır yokum buralarda.evlendim 5 seneye yaklaştı.çok şükür her şey yolunda çocuk dışında.uzun süre sustanon kullanmiştım evlenmeden 6 ay önce menagon ve ovitrelleye geçiş yaptırdı doktorum.haftada 3 gün 150 mg menagon bir kezde ovitrelle yaptırdım .1 senenin sonunda çıkış oldu.diğer taraftan da fitoterapi uzmanından bitkisel destek aldım 1 milyon sperm sayısına ulaştım. 2 kez tüp bebek denedik. hücreleri 1.kalite sağlam embriyolarımızda oluştu şükür.gelin görün ki eşimle alakalı sıkıntılar çıktı.bu seferde onun tedavisi ile uğraştık ama sonuç itibariyle çocuğumuz olmadı.yaşımızda artık kırkın üzerinde .denemiyoruz artık.5 yıldırhaftada 4 gün iğne olmaktan delik deşik oldum.sustanona dönüş yaptım geçen hafta oda beni mahvetti kemik ağrısı kas ağrısı üzerimden kamyon geçmiş gibiyim.bakalım alışırım artık.bu arada koruyucu aile olmak için müracat ettik. durum vaziyet bu.herkese sağlıklı günler dilerim...
En Üst
1 Üye burak (-a-e-ya-ye) teşekkür etti. Teşekkür edenler: :
 Sustanon (Tarih: 31.12.2021)
Yasin
29.12.2021 saat: 01:24
Kayıtlı Üye #1966
Kayıt tarihi: 29.12.2021 saat: 00:59

Mesaj sayısı: 6
Teşekkür etti 2 zaman içinde 2 gönderi
HAYDAR alıntı ...

Merhaba tedavi olup çocuk sahibi olan arkadaşlarımdan çocuklarında aynı rahatsızlığı farkeden veya bununla ilgili bilgisi olan varmıdır.

En Üst
Yasin
29.12.2021 saat: 01:28
Kayıtlı Üye #1966
Kayıt tarihi: 29.12.2021 saat: 00:59

Mesaj sayısı: 6
Teşekkür etti 2 zaman içinde 2 gönderi
Çok güzel bir soru cidden ama böyle bir durum olma ihtimali bayâ düşük nasıl düşük hipofiz kaynaklı ise durum yani adenom tarzı ise kalıtımsal olarak geçmesi düşük ama yinede düşük bir ihtimalle görülebilir mi evet görülebilir.
En Üst
Yasin
29.12.2021 saat: 01:29
Kayıtlı Üye #1966
Kayıt tarihi: 29.12.2021 saat: 00:59

Mesaj sayısı: 6
Teşekkür etti 2 zaman içinde 2 gönderi
Nasip kısmet meselesi biraz da
En Üst
Sustanon
31.12.2021 saat: 20:28
Sustanon

Kayıtlı Üye #1
Kayıt tarihi: 30.07.2012 saat: 14:38

Konum: istanbul
Mesaj sayısı: 1117
Teşekkür etti 562 zaman içinde 302 gönderi
HAYDAR alıntı ...

Merhaba tedavi olup çocuk sahibi olan arkadaşlarımdan çocuklarında aynı rahatsızlığı farkeden veya bununla ilgili bilgisi olan varmıdır.

Bu konuyu daha daha önce inceledim. Hastalık gen kaynaklı ise çapraz kalıtım ile aktarılıyor. Bu gen babadan değil anneden gelen bir gen. Yani hipo olan birinin çocuğunun hipo olması söz konusu değil.
En Üst
Sayfaya git  1 2 3 ... 298 299 300  

Hızlı Geçiş:     En Üst

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks