Forumlar
Hipogonadizm :: Forumlar :: Erkeklerde Hipogonadotropik Hipogonadizm Konulari :: Erkeklerde Hipogonadotropik Hipogonadizm
 
<< Önceki konu | Sonraki konu >>
SORULARI BURADA SOR, (Lütfen sorularınızı burada sorun. Yeni konu başlıkları silinecektir)
Sayfaya git  1 2 3 ... 263 264 265 ... 296 297 298
Moderatörler: Sustanon, supermen, Emka, engineer
Yazar Mesaj
erkutr
21.01.2019 saat: 21:20
Kayıtlı Üye #814
Kayıt tarihi: 17.07.2014 saat: 12:26

Konum: Ankara
Mesaj sayısı: 6
Teşekkür etti 0 zaman içinde 0 gönderi
Arkadaşlar iyi geceler bir sorum olacaktı vakit ayırabilirmisiniz ?
Öncelikle rahatsızlığımı 28 yaşında (2014) çocuğum olmayınca yapılan tetkikler sonucu fark ettim. Sadece çok halsizlik ve sakal seyrekliği vardı. Lh ve Fsh olması gereken düzeye çok yakın sperm sayımda 10-20 milyon arasıydı. Sağolsun Tolga ECEMİŞ hoca beni deneme tahtası olmaktan kurtardı. menogon ve ovitrelle kullandım ve 6 ay sonra normal yol ile eşim hamile kaldı. Geçen sene tekrar çocuk istedik yine olmadı ben rahatsızlığımı bildiğim için üroloji ve endokrin bölümüne gittim hastalığımı söylememe rağmen doktorlar sende herhangi bir problem yok diye gönderdiler. Bende tekrar Tolga Hocaya gittim ve 4 ay sonra eşim yine hamile kaldı çok şükür. Bunları niye anlattım derseniz Doktorlara bu konuda çok güvenmeyin çok spesifik bir konu gerçi onlarda hakkı bir sürü hasta bir sürü hastalık ve çok kısıtlı zamanları var. Diyeceğim o ki bu iş ile ilgilenen bir doktora muayene olmanızdır. Sorum da aşağıda tahlilim var sizce ben hangi hipogonadizm grubuna giriyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Saygılar.
En Üst
Sustanon
21.01.2019 saat: 22:28
Sustanon

Kayıtlı Üye #1
Kayıt tarihi: 30.07.2012 saat: 14:38

Konum: istanbul
Mesaj sayısı: 1105
Teşekkür etti 558 zaman içinde 299 gönderi
ahmt06 alıntı ...

mechanic alıntı ...

ahmt06 alıntı ...

Öncelikle herkese merhabalar. Şu anda 30 yaşındayım 4 yıl önce sakalım çıkmıyor diye hormonlarıma baktırdım. FSH LH, normal sınırlarda olmasına rağmen testesteron değerim normal değerlerin çok altındaydı. Doktor ilaca gerek duymadı. Ancak bu 4 yıl içerisinde en az 7-8 sefer ölçtürdüm ve serbest testesteron ve testesteron değerim hep düşük çıktı. Endokrin doktorum ise sperm üretimini bozar diye ilaç yazmadı. Ama araştırdığım kadarıyla testesteron düşüklüğünün uzun vadede bir çok yan etkisi var. Ayrıca sakallarımda çok seyrek. Tavsiyeleriniz nedir. Ne yapmalıyım. Bu durumun tedavisi var mıdır? Açıkcası biraz çıkmaza girdim. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca Ankarada bu konuda tecrübe sahibi bir doktor önerebilir misiniz?


Sen önce kendi tedavini bir yap sonra ileride çocuk düşünürsün. Sperm bozacak sperm bozacak diye kemiklerin eriyecek kalp ve damar hastalıkları oluşacak, depresyon oluşacak vs. vs.


Haklısın hocam. Ama şöyle bir durum var en az 3 tane doktora gittim ve hepside testesteron düşüklüğü için ilaç vermekten kaçındı ve gönderdi beni. Hormon eksikliğinin gerçekten ciddi yan etkilerinin olduğunu öğrendim araştırdıktan sonra. Şunu gördüm ki bu konu, branşı endokrin dahi olsa bilgi ve tecrübe isteyen bir konu. O yüzden sizlerin tavsiyeleri önemli benim için. Son testim ise şu şekilde Total Testesteron: 201 Ref.280-800, serbest test. 6,57 Ref.8.69-54.6, LH: 4.19 Ref. 1.7-8.6, fsh 3,23 Ref. 1,5-12,4, prolaktin 16,05 Ref.4.04-15.2. Sizce tedavi gerektirmiyor mu bu durum ?

Şikayetlerinin nedeni prolaktin yüksekliği olabilir. Üniversite hastanelerindeki 35 yaş üstü endokrin doktorlarina gitmeni öneririm. Tüm alan tahlillerin ile birlikte girmelisin. Üstte doktorlar bölümünde yer alan doktorlardan birine ulasanoliyorsan gitmeni öneririm
En Üst
Sustanon
21.01.2019 saat: 22:34
Sustanon

Kayıtlı Üye #1
Kayıt tarihi: 30.07.2012 saat: 14:38

Konum: istanbul
Mesaj sayısı: 1105
Teşekkür etti 558 zaman içinde 299 gönderi
erkutr alıntı ...

Arkadaşlar iyi geceler bir sorum olacaktı vakit ayırabilirmisiniz ?
Öncelikle rahatsızlığımı 28 yaşında (2014) çocuğum olmayınca yapılan tetkikler sonucu fark ettim. Sadece çok halsizlik ve sakal seyrekliği vardı. Lh ve Fsh olması gereken düzeye çok yakın sperm sayımda 10-20 milyon arasıydı. Sağolsun Tolga ECEMİŞ hoca beni deneme tahtası olmaktan kurtardı. menogon ve ovitrelle kullandım ve 6 ay sonra normal yol ile eşim hamile kaldı. Geçen sene tekrar çocuk istedik yine olmadı ben rahatsızlığımı bildiğim için üroloji ve endokrin bölümüne gittim hastalığımı söylememe rağmen doktorlar sende herhangi bir problem yok diye gönderdiler. Bende tekrar Tolga Hocaya gittim ve 4 ay sonra eşim yine hamile kaldı çok şükür. Bunları niye anlattım derseniz Doktorlara bu konuda çok güvenmeyin çok spesifik bir konu gerçi onlarda hakkı bir sürü hasta bir sürü hastalık ve çok kısıtlı zamanları var. Diyeceğim o ki bu iş ile ilgilenen bir doktora muayene olmanızdır. Sorum da aşağıda tahlilim var sizce ben hangi hipogonadizm grubuna giriyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Saygılar.

Daha çok azospermi olarak değerlendiriliyor hastalığınız. Hipo olması lh FSH sıfır olmalı ve sperm sayısı 0 olmalı.
En Üst
Kartal38
22.01.2019 saat: 03:44
Kayıtlı Üye #1790
Kayıt tarihi: 07.01.2019 saat: 15:34

Konum: Cumhuriyet mahallesi
Mesaj sayısı: 6
Teşekkür etti 0 zaman içinde 0 gönderi
Sustanon alıntı ...

erkutr alıntı ...

Arkadaşlar iyi geceler bir sorum olacaktı vakit ayırabilirmisiniz ?
Öncelikle rahatsızlığımı 28 yaşında (2014) çocuğum olmayınca yapılan tetkikler sonucu fark ettim. Sadece çok halsizlik ve sakal seyrekliği vardı. Lh ve Fsh olması gereken düzeye çok yakın sperm sayımda 10-20 milyon arasıydı. Sağolsun Tolga ECEMİŞ hoca beni deneme tahtası olmaktan kurtardı. menogon ve ovitrelle kullandım ve 6 ay sonra normal yol ile eşim hamile kaldı. Geçen sene tekrar çocuk istedik yine olmadı ben rahatsızlığımı bildiğim için üroloji ve endokrin bölümüne gittim hastalığımı söylememe rağmen doktorlar sende herhangi bir problem yok diye gönderdiler. Bende tekrar Tolga Hocaya gittim ve 4 ay sonra eşim yine hamile kaldı çok şükür. Bunları niye anlattım derseniz Doktorlara bu konuda çok güvenmeyin çok spesifik bir konu gerçi onlarda hakkı bir sürü hasta bir sürü hastalık ve çok kısıtlı zamanları var. Diyeceğim o ki bu iş ile ilgilenen bir doktora muayene olmanızdır. Sorum da aşağıda tahlilim var sizce ben hangi hipogonadizm grubuna giriyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Saygılar.

Daha çok azospermi olarak değerlendiriliyor hastalığınız. Hipo olması lh FSH sıfır olmalı ve sperm sayısı 0 olmalı.

Abi arkadaşın rahatsızlığı benimkiyle aynı gibi
En Üst
Sustanon
22.01.2019 saat: 13:03
Sustanon

Kayıtlı Üye #1
Kayıt tarihi: 30.07.2012 saat: 14:38

Konum: istanbul
Mesaj sayısı: 1105
Teşekkür etti 558 zaman içinde 299 gönderi
Kartal38 alıntı ...

Sustanon alıntı ...

erkutr alıntı ...

Arkadaşlar iyi geceler bir sorum olacaktı vakit ayırabilirmisiniz ?
Öncelikle rahatsızlığımı 28 yaşında (2014) çocuğum olmayınca yapılan tetkikler sonucu fark ettim. Sadece çok halsizlik ve sakal seyrekliği vardı. Lh ve Fsh olması gereken düzeye çok yakın sperm sayımda 10-20 milyon arasıydı. Sağolsun Tolga ECEMİŞ hoca beni deneme tahtası olmaktan kurtardı. menogon ve ovitrelle kullandım ve 6 ay sonra normal yol ile eşim hamile kaldı. Geçen sene tekrar çocuk istedik yine olmadı ben rahatsızlığımı bildiğim için üroloji ve endokrin bölümüne gittim hastalığımı söylememe rağmen doktorlar sende herhangi bir problem yok diye gönderdiler. Bende tekrar Tolga Hocaya gittim ve 4 ay sonra eşim yine hamile kaldı çok şükür. Bunları niye anlattım derseniz Doktorlara bu konuda çok güvenmeyin çok spesifik bir konu gerçi onlarda hakkı bir sürü hasta bir sürü hastalık ve çok kısıtlı zamanları var. Diyeceğim o ki bu iş ile ilgilenen bir doktora muayene olmanızdır. Sorum da aşağıda tahlilim var sizce ben hangi hipogonadizm grubuna giriyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Saygılar.

Daha çok azospermi olarak değerlendiriliyor hastalığınız. Hipo olması lh FSH sıfır olmalı ve sperm sayısı 0 olmalı.

Abi arkadaşın rahatsızlığı benimkiyle aynı gibi

Prolaktin yüksek ise Hipo gibi benzer etkiler oluyor. Sakal çıkmama ses inceliği vb. . Bende internette gördüğüm bı teknoloji yazarını Hipo olabilirsin diye mail attığımda öğrendim. Benim prolaktin hormonun çok yüksek tedaviye başladım demişti. Tedavi sonrası sakalları çıkmaya başladı.
En Üst
tekniker28
22.01.2019 saat: 16:37
Kayıtlı Üye #759
Kayıt tarihi: 15.05.2014 saat: 15:55

Konum: istanbul
Mesaj sayısı: 78
Teşekkür etti 44 zaman içinde 28 gönderi
Sustanon gayet güzel yazmışsın. Ama bi türlü kabullenemiyorum. Yas35 oldu.hiç tedaviye başlamadım. Bilemiyorum.belkide erken yaşta ölüp. Gidicem normal insanın evlenmesi zorken bizi kim napsin
En Üst
Sustanon
22.01.2019 saat: 17:04
Sustanon

Kayıtlı Üye #1
Kayıt tarihi: 30.07.2012 saat: 14:38

Konum: istanbul
Mesaj sayısı: 1105
Teşekkür etti 558 zaman içinde 299 gönderi
tekniker28 alıntı ...

Sustanon gayet güzel yazmışsın. Ama bi türlü kabullenemiyorum. Yas35 oldu.hiç tedaviye başlamadım. Bilemiyorum.belkide erken yaşta ölüp. Gidicem normal insanın evlenmesi zorken bizi kim napsin

evlilik hastalık ile ilgili bir konu değil. işini mesleğini eline aldın ve güzel para kazanıyorssan yani bir evi geçindirebileceksen evlenebilirsin. Bu sitede evli olan çok hasta var.
En Üst
erkutr
22.01.2019 saat: 18:11
Kayıtlı Üye #814
Kayıt tarihi: 17.07.2014 saat: 12:26

Konum: Ankara
Mesaj sayısı: 6
Teşekkür etti 0 zaman içinde 0 gönderi
Sustanon alıntı ...

ahmt06 alıntı ...

mechanic alıntı ...

ahmt06 alıntı ...

Öncelikle herkese merhabalar. Şu anda 30 yaşındayım 4 yıl önce sakalım çıkmıyor diye hormonlarıma baktırdım. FSH LH, normal sınırlarda olmasına rağmen testesteron değerim normal değerlerin çok altındaydı. Doktor ilaca gerek duymadı. Ancak bu 4 yıl içerisinde en az 7-8 sefer ölçtürdüm ve serbest testesteron ve testesteron değerim hep düşük çıktı. Endokrin doktorum ise sperm üretimini bozar diye ilaç yazmadı. Ama araştırdığım kadarıyla testesteron düşüklüğünün uzun vadede bir çok yan etkisi var. Ayrıca sakallarımda çok seyrek. Tavsiyeleriniz nedir. Ne yapmalıyım. Bu durumun tedavisi var mıdır? Açıkcası biraz çıkmaza girdim. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca Ankarada bu konuda tecrübe sahibi bir doktor önerebilir misiniz?


Sen önce kendi tedavini bir yap sonra ileride çocuk düşünürsün. Sperm bozacak sperm bozacak diye kemiklerin eriyecek kalp ve damar hastalıkları oluşacak, depresyon oluşacak vs. vs.


Haklısın hocam. Ama şöyle bir durum var en az 3 tane doktora gittim ve hepside testesteron düşüklüğü için ilaç vermekten kaçındı ve gönderdi beni. Hormon eksikliğinin gerçekten ciddi yan etkilerinin olduğunu öğrendim araştırdıktan sonra. Şunu gördüm ki bu konu, branşı endokrin dahi olsa bilgi ve tecrübe isteyen bir konu. O yüzden sizlerin tavsiyeleri önemli benim için. Son testim ise şu şekilde Total Testesteron: 201 Ref.280-800, serbest test. 6,57 Ref.8.69-54.6, LH: 4.19 Ref. 1.7-8.6, fsh 3,23 Ref. 1,5-12,4, prolaktin 16,05 Ref.4.04-15.2. Sizce tedavi gerektirmiyor mu bu durum ?

Şikayetlerinin nedeni prolaktin yüksekliği olabilir. Üniversite hastanelerindeki 35 yaş üstü endokrin doktorlarina gitmeni öneririm. Tüm alan tahlillerin ile birlikte girmelisin. Üstte doktorlar bölümünde yer alan doktorlardan birine ulasanoliyorsan gitmeni öneririm

    Cevap için teşekkür ederim.
    Yok hocam elimde farklı zamanlarda farklı hastanede(üniversite vs.) 5-6 tane tahlilim var prolaktin hepsinde normal sadece lh ve FSH normal seviyenin en alt değerinden biraz düşük. 0 değil ama örneğin 1.5-8 ise benim 1.27 gibi.
    Ama somut bir durum var ki normal olarak yani tedavi görmeden çocuğum olmuyor. Hangi gruptayım acaba ?
    En Üst
    erkutr
    22.01.2019 saat: 18:19
    Kayıtlı Üye #814
    Kayıt tarihi: 17.07.2014 saat: 12:26

    Konum: Ankara
    Mesaj sayısı: 6
    Teşekkür etti 0 zaman içinde 0 gönderi
    Sustanon alıntı ...

    erkutr alıntı ...

    Arkadaşlar iyi geceler bir sorum olacaktı vakit ayırabilirmisiniz ?
    Öncelikle rahatsızlığımı 28 yaşında (2014) çocuğum olmayınca yapılan tetkikler sonucu fark ettim. Sadece çok halsizlik ve sakal seyrekliği vardı. Lh ve Fsh olması gereken düzeye çok yakın sperm sayımda 10-20 milyon arasıydı. Sağolsun Tolga ECEMİŞ hoca beni deneme tahtası olmaktan kurtardı. menogon ve ovitrelle kullandım ve 6 ay sonra normal yol ile eşim hamile kaldı. Geçen sene tekrar çocuk istedik yine olmadı ben rahatsızlığımı bildiğim için üroloji ve endokrin bölümüne gittim hastalığımı söylememe rağmen doktorlar sende herhangi bir problem yok diye gönderdiler. Bende tekrar Tolga Hocaya gittim ve 4 ay sonra eşim yine hamile kaldı çok şükür. Bunları niye anlattım derseniz Doktorlara bu konuda çok güvenmeyin çok spesifik bir konu gerçi onlarda hakkı bir sürü hasta bir sürü hastalık ve çok kısıtlı zamanları var. Diyeceğim o ki bu iş ile ilgilenen bir doktora muayene olmanızdır. Sorum da aşağıda tahlilim var sizce ben hangi hipogonadizm grubuna giriyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

    Saygılar.

    Daha çok azospermi olarak değerlendiriliyor hastalığınız. Hipo olması lh FSH sıfır olmalı ve sperm sayısı 0 olmalı.
    pardon yanlış alıntı yapmışım.
    En Üst
    Emka
    22.01.2019 saat: 21:22

    Kayıtlı Üye #743
    Kayıt tarihi: 23.04.2014 saat: 00:07

    Konum: Primer Hipolu...
    Mesaj sayısı: 222
    Teşekkür etti 90 zaman içinde 62 gönderi
    Merhaba Ben Emre KARAASLAN

    Seni tanıyormuyum bilmiyorum ama bu iş kabullenme değilde hayatın bize sunduğu şartlara ayak uydurmak lazım.ben primer hastasıyım testisler yok artık sadece 2 ayda 1 nebido vurunup gececeğim. iki buçuk yıl önce 4 kişi ile tanıştım ve onlarla birçok şey yaptık hipo ile ilgili 100ü geçik hastaya ulaştık. bu saatten sonra benim işime yarar mı yaramaz ben bir taş koydum 1 ev için onlar o taşın üstüne taş koyarak bir ev oluşturdu. Reklam amaçlı değil yazdıklarım sahibi olduğum hipogonadizm.org ve sosyal medyalar üzerinden birçok şey yaptım sosyal medyada da öyle ama ilk girdiğim yer bu sitedir tabi ilk zaman buraya hırs yaptım da açtım o siteyi @sustanon abi kişisel algılama bir doktorun çok adı geçiyordu burada. Sustanon abime saygı duyarım. Ama bir gün yaptıklarımın bir kıymeti olmayacaktı forum sitesi yapacaktım yada herkese sahte hesaplar açıp hastalıkla alakalı yazılar yazmasını istedim. Kabul etmediler kimliğimiz açığa çıkar diye sonra onlar tedavisine pozitif yönde hareket ederken ben bir buğday tanesi yol almazken benim gittiğim yoldan kimse gelmiyorsa değmez sadece hayır duasıyla kalırım. Ama o da yetmez destek sadece dua ile olmaz beni tanıyanlar bilir. bu yolda çok vaktimi öldürdüm. Ama artık bırakıyorum Hipogonadizm davası artık benim değil sadece nebidodan ibaret hayata hiç kötü bakmadım kimseden birşey saklamadım dostlarım dahi biliyor. bazıları acınacak durumda olduğumu sanıyor umrumda değiller ben 28 yaşındayım. 17 yaşımdan beri bu durumumu biliyorum. Ben ne yapayım ölmek çare değil ki kurtulsak. İyiye bakıyorum destekleyen yok.

    Şu sonucu çıkardım ben ve benden öncekilerin adım attığı bu yoldan neden geri çekildiklerini iyi anlıyorum bu olay kişisel değil tamamen yalnız hissettirilmekten kaynaklı bugün destekçiniz sandığınız herkes yarın sesini çıkarmıyor. Bu da küçük bir sitemim olsun destekçilerde var çok nadir onlara da selam olsun.

    Uzun oldu kusura bakmayın...

    Bizim hikayemiz de bu linkte yazıya tıklayın

    tekniker28 alıntı ...

    Sustanon gayet güzel yazmışsın. Ama bi türlü kabullenemiyorum. Yas35 oldu.hiç tedaviye başlamadım. Bilemiyorum.belkide erken yaşta ölüp. Gidicem normal insanın evlenmesi zorken bizi kim napsin



    [ Düzenlendi 22.01.2019 saat: 22:06 ]
    En Üst
    Sayfaya git  1 2 3 ... 263 264 265 ... 296 297 298  

    Hızlı Geçiş:     En Üst

    Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF
    Powered by e107 Forum System uses forum thanks