Forumlar
Hipogonadizm :: Forumlar :: Erkeklerde Hipogonadotropik Hipogonadizm Konulari :: Hasta Hikayeleri
 
<< Önceki konu | Sonraki konu >>
Hipogonadotropik hipogonadizm ve hasta hikayeleri
Sayfaya git  1 2 3 ... 105 106 107 ... 112 113 114
Moderatörler: Sustanon, supermen, Emka, engineer
Yazar Mesaj
mgrafik_Maruf
01.07.2016 saat: 06:58
Kayıtlı Üye #857
Kayıt tarihi: 01.09.2014 saat: 10:49

Konum: İstanbul
Mesaj sayısı: 83
Teşekkür etti 83 zaman içinde 52 gönderi
Zor günlerin en zorunu da gördük. Allah'a hamdolsun güzel günleri de gösteriyor. Pes etmek yok. Nefse yenilmek yok; bizi isyana sürüklemekten geriye götürmekten miskinliğe düşürmekten geri durmuyor vicdansız. Tedavimiz var kaderdaşlarım. Düzenli ilaç kullanımı hafif spor dengeli beslenme bir de dua... Mesele bu
Allah yardımcımız olsun Kadir Gecemiz mübarek olsun

[ Düzenlendi 01.07.2016 saat: 06:59 ]
En Üst
3 Üye mgrafik_Maruf (-a-e-ya-ye) teşekkür etti. Teşekkür edenler: :
 FleXor (Tarih: 01.07.2016) , engineer (Tarih: 09.07.2016) , Çalıkuşu (Tarih: 30.08.2016)
ümit-li
22.07.2016 saat: 11:27
Kayıtlı Üye #183
Kayıt tarihi: 23.12.2012 saat: 00:32

Mesaj sayısı: 131
Teşekkür etti 21 zaman içinde 14 gönderi
Arkadaslar sakarya da yasayan varmi aranizda

[ Düzenlendi 22.07.2016 saat: 11:28 ]
En Üst
Adanasimsek
29.07.2016 saat: 13:23
Kayıtlı Üye #1180
Kayıt tarihi: 01.03.2016 saat: 06:53

Konum: adana
Mesaj sayısı: 35
Teşekkür etti 4 zaman içinde 4 gönderi
Arkadaşlar Adana da tedavi gören var mı ben Balcalı da görmekteyim, ancak pek içim rahat değil asistanlar bakıyor. Celalettin Hoca ile görüşmek istedim ancak yıllık izinler kaldırıldığı için gidemiyorum adana da evli olup ta tedavi gören var mıdır?
En Üst
umutsuzmuzluk
26.11.2016 saat: 07:51
Kayıtlı Üye #1386
Kayıt tarihi: 22.11.2016 saat: 15:10

Konum: balıkesir
Mesaj sayısı: 4
Teşekkür etti 0 zaman içinde 0 gönderi
Arkadaşlar merhaba nereye yazacağımı bilemedim ama yardima ihtiyacım var fsh 3.11 referans 0.95-11.95 lh 2.03 referans 0.57-12.07 prolaktin 6.88 referans 3.46-19.4 total testosteron 11.99 referans 4.94-32.02 penis boyu yuzenden doktora gitmistim ben buna bagliyorum bunu ilk test sonuclarim serbest tes 11.17 referans 8.69-54.69 total tes 4.02 referans 2.41-8.27 yaşım 23 94 dogumlugum size benzer sıkıntılar la geçti gencligim hep çekingen hep içine kapanık gittiğim doktorlar hep normal diyip gönderiyor bende sizlerin durumlarını okuyunca bir sorun oldgundan kendimi alamıyorum penis boyum 12.5-13 11.5 çevresi yaşıma göre değerler düşük değilmi arkadaşlar tamm sistem çalışıyor fakat az çalışmıyor mu bu durumda benimde tedavi ile desteklenebilmem mantıklı geliyor bana ama bir türlü doktora anlatamiyorum tabi bunun yanında aile ferktelrine göre biraz geri kalmış durumdayım gerek sakal gerek kas yapısı kaslı bir vücudum var tamm ama zayıf birde sakallarim 23 yaşımda olmama rağmen 15 yaşında çocuk gibi birde yaşımi yoldan geçen birisine sorsam 18 der spermiogramda yaptirdim bu arada 20 milyon tam sınırda birde haraket morfoloji bozuk şimdi anlatamadigim bir çok şey var bana Ne gibi görüşleriniz olabilir 7 üroloji 2 endokrinoloji uzmanına görundum ciddi psikolojik promlerlerim var suanda hipofiz çok az çalışıp netice alınıyor sa benim durumumda neden olmasın diye düşünüyorum ergenligi yaşadığımı bile bilmiyorum ne sivilce ne yaglanma askerde sakal çıktı biraz penisim bildim bileli aynı bilgili arkadaşlr görüşlerini belirtebilirmi teşekkür ediyorum
En Üst
teacher
27.11.2016 saat: 15:06
Kayıtlı Üye #695
Kayıt tarihi: 26.02.2014 saat: 13:58

Konum: turkiye
Mesaj sayısı: 148
Teşekkür etti 49 zaman içinde 37 gönderi
Öncelikle noktalama işaretlerine dikkat edersen kolaylıkla yazdıkların okunur.
Bütün değerlerin normal görünüyor,bence iç sesini kismalisin
En Üst
umutsuzmuzluk
28.11.2016 saat: 07:49
Kayıtlı Üye #1386
Kayıt tarihi: 22.11.2016 saat: 15:10

Konum: balıkesir
Mesaj sayısı: 4
Teşekkür etti 0 zaman içinde 0 gönderi
Evet ama yaşıma göre düşük ergenligi belirgin bir şekilde yaşamadım degerlerin de düşük olmasi dusunduruyor
En Üst
Hipoadna
23.12.2016 saat: 07:21
Kayıtlı Üye #1412
Kayıt tarihi: 23.12.2016 saat: 06:58

Konum: Adana
Mesaj sayısı: 1
Teşekkür etti 0 zaman içinde 0 gönderi
Adanadan 18 yasindayim ve hipoluyum başkent hastanesinde tedavi göruyorum sustanon250mg ampul kulaniorum 6aydan beri benim tek sıkıntım mememin buyuk olmasi doktorum normal dior ama bana gore cevreme gore deil bunun icin yardimci olurmusunuz tesekkur ederim
En Üst
Emka
23.12.2016 saat: 09:04

Kayıtlı Üye #743
Kayıt tarihi: 23.04.2014 saat: 00:07

Konum: Primer Hipolu...
Mesaj sayısı: 222
Teşekkür etti 90 zaman içinde 62 gönderi
Hipoadna alıntı ...

Adanadan 18 yasindayim ve hipoluyum başkent hastanesinde tedavi göruyorum sustanon250mg ampul kulaniorum 6aydan beri benim tek sıkıntım mememin buyuk olmasi doktorum normal dior ama bana gore cevreme gore deil bunun icin yardimci olurmusunuz tesekkur ederim


jinekomastidir dediğiniz başka bir hastaneye giderseniz daha rahat bilgi alabilirsin kafan rahat olsun...
En Üst
engineer
23.12.2016 saat: 09:26
-eposta-

Kayıtlı Üye #1179
Kayıt tarihi: 28.02.2016 saat: 21:29

Konum: Ankara
Mesaj sayısı: 199
Teşekkür etti 137 zaman içinde 95 gönderi
#Hipodina kardeşim hoşgeldin. Meme büyümesi pek de dert edilecek bir problem değil. Anormal kabul edilmesi için belli ölçütleri var. O yüzden kafana takma derim. Başlangıçta bende de vardı fakat göğüs kaslarını çalıştıran egzersizlerle azaltmayı başardım. 3 kg lık dumble kullanarak egzersize başlayabilirsin.Hem kollarını, omuzlarını ve göğüslerini geliştirir hem de meme dokusunun geriye doğru çekilmesini sağlar. 3 ay içinde ciddi bir değişim olduğunu göreceksin. Çok abartılı bir durum söz konusu ise estetik cerrahi uygulanabilir. Bir de memenin ağrıyıp ağrımaması da önemli bir mesele. Eğer memelerinin uç kısmının çevresine dokunduğu ağrı yoksa korkmana gerek yok. Yağ toplanmasıdır. Sporla azalır. Fakat dokununca ağrı yapıyorsa sıkıntı vardır. Egzersizlerden sonra 3 ay içinde azalma olmazsa iyi bir hekime gitmeni öneririm.

[ Düzenlendi 23.12.2016 saat: 09:35 ]
En Üst
1 Üye engineer (-a-e-ya-ye) teşekkür etti. Teşekkür edenler: :
 Emka (Tarih: 24.12.2016)
Bey8689
27.03.2017 saat: 14:02
Kayıtlı Üye #1497
Kayıt tarihi: 27.03.2017 saat: 10:49

Konum: Manisa
Mesaj sayısı: 6
Teşekkür etti 0 zaman içinde 0 gönderi
Herkese iyi günler dilerim arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıldır forumu takip ediyorum. 31 yaşımdayım. 4 yıllık evliyim. Benim hikayem biraz uzun ve karmaşık. Bu yüzden yeni konu açma gereği duydum. Tecrübelerinize güvendiğimden yorumlarınız benim için çok önemli. Umarım sıkılmadan sonuna kadar okur ve beni aydınlatırsınız. Hiçbir doktor bu hikayeyi dinleyecek kadar vakit ayırmadı. Eğer rahatsızlığım hipogonadizm ise bu yolda ne gerekirse yapmak istiyorum. Hikayeme en başından, ergenlik döneminden başlamak isterim;
ERGENLİK;
13-14 yaşlarında ses kalınlaşması, bıyıkların kararmaya başlaması, cinsel istek patlaması, her aklına geldiğinde masturbasyon yapmak, muhafazakar bir çevrede büyüdüğümden kendini tutmaya çalışmak ve tutamadığımda suçluluk duymak… Bu şekilde liseye kadar geldim. Orta okulu muhafazakar bir okulda okumuştum. Liseye normal lisede devam ettim. Lise daha az tutucu ve kızlarla ilişkiler biraz daha serbestti. Kuytu köşelerde yiğişmeler, karşı cinse ilginin tavan yaptığı günler. Neyse liseyi de bitirdim. Sonra üniversiteye hazırlık, sınavlar falan…
ÜNİVERSİTE YILLARI;
Kazandığım için mutluydum. Yeni ilişkiler, yeni ortam… İlk cinsel tecrübemi üniversite 2. Sınıfta yaşadım. Bir problem hissetmedim. Defalarca yapabiliyordum. Kötü alışkanlıkların tavan yaptığı zamanlardı. Alkol, sigara…
Sonra bir gün hayatımın dönüm noktasında olduğumu fark etmeden ileride eşim olacak kişiyle tanıştım. Gün geçtikçe daha fazla bağlandık. Neredeyse her gün birlikteydik. Beraber vakit geçirmeyi çok seviyorduk. Ama cinsellik öncekiler gibi değildi. Sürtünerek, eş eliyle tatmin falan şeklindeydi. Bende bunu çok sorun etmedim. Bazen deniyorduk ama onun korkuları vardı. Hiç tam anlamıyla birlikte olmadık. Daha sonra benim atamam, eşimin ataması, nişan, düğün hazırlıkları derken yaklaşık 5 yıl flört süresi geçmişti.
EVLİLİK;
Evlendik, mutluyduk, her şey güzeldi, maddi bir sıkıntı yoktu. Balayına çıktık. İlk gece eşim korkularından kurtulamamıştı. Acıyacağını düşünüyordu, kasılıyordu. Üzerine gitmedim. İnternette de öyle yazıyordu. Sakinleşmesini bekleyin diyordu. Her denememiz başarısız oldu. Masturbasyonla rahatladım her defasında ve balayı biraz huzursuz geçti ama pek kafaya takmadım.
Tam 1.5 yıl bu şekilde denemelerle geçti ve zaman geçtikçe deneme sıklığı azaldı. Eskisi gibi eş eliyle tatmin sıklığı da azaldı. İhtiyaç duyduğumda kendim hallediyordum. Ama anne baba olmak istiyorduk. Çevreden hamilelik haberleri geliyordu. Bizle birlikte evlenenler hamileydi. Bir gün eşim internetten araştırırken vajinusmus diye bir rahatsızlık olduğunu ve kendisinde de olabileceğini söyledi. Psikolojik bir rahatsızlıkmış. Psikiatri uzmanından randevu aldık. 5-6 seanslık (yaklaşık 3 ay sürdü) görüşme ve ev egzersizleriyle eşim daha iyiydi. Acı çekiyordu ama birlikte olabilmiştik. Dünyalar bizim olmuştu. Üzerimizden bir yük kalktı. Ama ilişki sıklığı yine istenen düzeyde değildi. Ayda 2-3 defa ancak oluyordu. İşin garibi ben de eskisi kadar istekli değildim. Eşim de çektiği acılardan dolayı istekli olamıyordu. Birlikte olmaya başladığımız 3. Ayda ben ereksiyon ilacı aldım eczaneden ve sonuç çok iyiydi. Yine acıcak, eşim kasılcak, olmucak düşünceleri istediğin kadar beynini kemirsin umrunda değildi, sertlik kaybolmuyordu. Bu şekilde o ay daha fazla birlikte olduk ve eşimin hamile kaldığını öğrendik. Çok sevindik ama bir hafta içinde düştü ve eşim kürtaj oldu. Yıkıldık. Çünkü cinsel ilişki bizim için işkenceye dönüşmüştü. Düşükten sonra 2 ay ara verdik. Bu arada ben ereksiyon hapı stoğumu yaptım. Yine çalışmalar başlıcaktı. Ama daha ilk aydan eski etkisi yoktu. İyice elim ayağıma dolandı. İlacın dozunu artırmaya başladım. 3 ay bu şekilde gitti. Artık masturbasyon yapmaya bile korkar oldum. Yumurtlama dönemlerinde ilişkiye girmemiz lazım ama ben korkudan titriyordum. Zar zor ereksiyon olup hemen boşalmaya çalışıyordum. Tabi eşim acıdan dolayı isteksiz, vajinal jeller falan… Bir yandan onu sakinleştirip, bir yandan sertliği korumak tam bir işkenceye dönüşmüştü. Artık soru işaretlerinden kurtulup doktora gitmeye karar verdim. Derdimi anlattım. Bir test istedi doktor. Ama sonradan öğrendim asıl önemli olan 2 test (fsh ve lh) yoktu. Doktor nedense sadece aşağıdakileri istemiş. Sonuçlar:
FT 3 : 4,08 (2,01-4,4)
TSH : 1,3 (0,27-4,21)
Prolaktin: 5,7 (3-15,2)
Serbest Testosteron : 5,62 (8,9-42,5)
Yıkıldım. Kabullenemedim. Sustanon yazdı. Aynı gün başka doktora gittim. Sonuçları gösterdim. Bu doktor genital muayene yaptı. Herşey normal dedi.Psikolojik sorunların var mı dedi. Bünyeni iğneye alıştırma dedi. Proviron hap, E vitamini ve antidepresan yazdı. Kendini iyi hissedene kadar kullan dedi. Bu doktor daha fazla güven vermişti. Sağlıklı olduğunu bil dedi. Kullanmaya başladım ama kafamda deli sorular. Artık kendimi daha dikkatli incelemeye başlamıştım. Sakal bıyık çok azdı, genital bölge, bel, bacak arası, kuyruk sokumu kıllanma vardı. Penis boyu 13 cm, testisler normal hacimde. Ama sakallar az ve göğüs kılları yok.
Bir yandan bu ilaçları kullanıyorum bir yandan da rahatsız oluyordum. Okuduğum bir yazıda hazır testosteron almak sperm üretimini durduruyor diyordu. Doktora her gittiğimde ilaçların aynılarını 1 ay idare edecek kadar yazıp gönderiyor ve her defasında spermiyogram isteyip sağlıklı olduğunu gör diyordu ama ben korkudan hiç cesaret edemiyordum, hep erteliyordum. Daha sonra alanında daha uzman bir doktora, özel hastaneye gittim. Hormon tahlilleri istedi, genital bölge normal dedi. Hormon sonuçlarına bakarak; “hiçbir şey kullanmana gerek yok, değerler normal, ihtiyaç duyduğunda ereksiyon hapı kullan, zamanla ona da gerek kalmayacak, çok kafaya takmışsın” dedi. Ama mutlaka spermiyogram yaptırmalısın dedi. Ben yine müsait değilim sonra yaptıracağım dedim.
Sonuçlar:
FSH: 3,15 (0,95-11,95)
LH: 1,63 (0,57-12,07)
Prolaktin: 14,83 (2,58-18,12)
Total Testosteron: 4,52 (1,42-9,23)
Biraz daha rahatlamıştım. İlaçları bıraktım. Sadece antidepresana devam ettim. Bir süre sonra onu da bıraktım. Son tahlilden tam 2 ay 11 gün sonra cesaretimi topladım ve tekrar tahlil vermeye gittim. Bu defa en çok korktuğum, 10 aydır vermeye cesaret edemediğim spermiyogramı aynı özel hastanenin tüp bebek merkezinde verdim. İlk ve son spermiyogramdı. Yaklaşık 7 ay oldu.
Hormon Sonuçları:
FSH: 3,73 (0,95-11,95)
LH: 3,77 (0,57-12,07)
Prolaktin: 28,65 (2,58-18,12)
Total Testosteron: 4,75 (1,42-9,23)

Spermiyogram Sonuçları:
Perhiz: 5 gün
Renk, koku: Normal
Volüm: 5,1
Likefaksiyon Süresi: 30 dk
Sperm Sayısı/ml: 80 milyon
Total Sperm Sayısı: 408 milyon
Morfoloji (Kruger) : %9
Total Motilite : %75
Progresif Motilite : %50
Non Progresif : %25
Aglutinasyon: yok
Yuvarlak Hücre : 1-2 adet

Doktor her şey normal, kafana takma dedi gönderdi. Spermiyogramdan 1 ay sonra eşim tekrar hamile kaldı ve bu defa gerçekten çok umutlanmıştım. Kendime güvenim gelmişti. Ama 11+4 haftalıkken bebeğin kalp atışları durduğu için kürtaj oldu. Şimdi tekrar çalışmalar başlayacak ama korkuyorum. Ben eşimi sakinleştirip acı çekmemesini mi sağlayacağım yoksa kendimi sakinleştirip sertliği mi sürdüreceğim?
Yine kendimi incelemeye başladım. Boyum 1,68 kilom 70, ayaklarım 40 numara, ellerim de küçük sayılır. Sakallarım çok az. Çok genç gösteriyorum. 20-25 ancak gösteriyorum. Vücut yapım çok erkeksi değil. Babamın sakalları ve vücut kılları tam. Dayılarımın da vücut kılları yok ama sakalları benimkinden fazla. Daha uzun boylu ve esmerler. Ben daha kısa ve beyaz tenliyim.

ARKADAŞLAR İNŞALLAH HİKAYEMİ SONUNA KADAR OKUYUP SORUNUN NE OLDUĞU HAKKINDA BANA FİKİR VERİRSİNİZ. SİZCE PSİKOLOJİK Mİ YOKSA HİPOGONADİZM Mİ? PSİKLOJİKSE PSİKİATRİ UZMANINA DEĞİLSE ENDOKRİNE YA DA ÜROLOJİYE GİDECEĞİM. FİKİRLERİNİZ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. ÇEVREMLE PAYLAŞAMAZDIM. İÇİMİ BURAYA DÖKTÜM. UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN…

ALLAH HASTALIĞI NE OLURSA OLSUN HERKESE ACİL ŞİFA VERSİN İNŞALLAH…

En Üst
Sayfaya git  1 2 3 ... 105 106 107 ... 112 113 114  

Hızlı Geçiş:     En Üst

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks